Παράλληλα με τους αγώνες δρόμου 1 χμ, 5 χμ και 10 χμ, θα διεξαχθεί με ευθύνη της ΜΕΡΙΜΝΗ® μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα ("Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου").

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  1. Διαγωνισμό ζωγραφικής και εικαστικών για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα.
  2. Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια, θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος του κάθε αγώνα.
  3. Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα (“το ασχημόπαπο”) στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης.
  4. Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα των Γιώργου & Νίκου Στρατάκη (ευγενική χορηγία τους) στο Κλειστό Γυμναστήριο δίπλα στο Δημαρχείο Χερσονήσου.

Στο διαγωνισμό εικαστικών με θέμα : "Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου" συμμετέχουν, προαιρετικά, μαθητές / μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χερσονήσου στις εξής κατηγορίες:

Α. ατομικό έργο ζωγραφικής

Β. ομαδικό έργο ζωγραφικής

Γ. ατομικό έργο κατασκευής

Δ. ομαδικό έργο κατασκευής.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 20η Μαρτίου 2015 στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου. Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή που δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και τα καλύτερα θα βραβευθούν. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Γούβες. Ο διαγωνσιμός θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Διευθυντή του κάθε σχολείου και του ΣΥλλόγου Διδασκόντων (έγκριση από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης (αρ. πρωτ. 794, από 9/2/15).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@merimni.org.gr και στο τηλέφωνο 2810 321 388. 

Η ΜΕΡΙΜΝΗ® ευχαριστεί πολύ τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κο Απόστολο Κλινάκη για τη βοήθειά του στην έγκριση διεξαγωγής του διαγωνισμού.